Tunnisteet

torstai 4. lokakuuta 2012

Amelie

Elokuvan alussa on pieni tyttö jonka nimi oli Amelie. Tytöllä ei ollut paljoakaan ystäviä, eikä hänen vanhemmistaan ollut paljon seuraa. Alussa Amelien äiti kuoli, mutta tyttö vain jatkoi iloisena elämäänsä.
Tytön vartuttua hän muutti pois kotoa, ja sai uusia ystäviä. 
Amelie oli hyvän tahtoinen ja suloinen tyttö jota pidettiin hieman outona. Kunnes Amelie löytää itsensä kaltaisen miehen, johon hän ihastui. Amelien naapurissa asuu vanha venäläinen (?) mies, jonka luuston takia hän joutuu käyttämään pehmustettuja huonekaluja. Tämä mies auttaa Amelieta rakkaudessa ja ystävyydessä parhaansa mukaan. Amelie on ujo ja salaperäinen tyttö eikä kehtaa myöntää Ninolle että on ihastunut häneen. Samalla kun tyttö selvittelee oman elämänsä sotkuja hän auttaa työ paikkansa Les Deux Moulins-kahvilan työn tekijää rakastumaan mieheen joka on vaiko asiakas kahvilassa.
Nino käy kyselemässä kahvilassa Ameliesta, jolloin tytön työ toveri päätyy juttelemaan miehen kanssa Ameliesta. Kahvilan muu väki kertoi Miehen ja työ toverin, Ginan menneen lenkille keskustelemaan asioista, jolloin Amelie luulee pelin olevan jo menetetty ja päättää mennä kotiinsa kyynel silmä kulmassa. Lopussa Amelien ovikello soi ja hän näkee Ninon olevan sielä. Ja niin he tunnustavat rakkautensa toisilleen ja elokuva loppui.


Faktaa:
-Ikkuna johon Amelie piirsi otettiin aluksi pois seinästä, 
mutta kun asiakkaat halusivat nähdä kyseisen ikkunan,
tuli paikasta kunnon turistirysä.
-Elokuva on ollut monesti ehdokkaana monessa gategoriassa.
...........


Kohtaus jossa Amelie kirjoittaa päivän menu:ta lasiin, ettei Nino tunnistaisi häntä.Huoneet olivat todella hienosti sisustettu, sillä niissä oli paljon tavaraa ja jokaisella tavaralla oli jonkin lainen tarkoitus.


Kummitus juna oli hyvä kohtaus, ja juna oli kokonaan lavastettu, vaikkei sieltä nähnytkään kauheasti.
............
Elokuva tuotti hyvän mielen, ja leffan kuvaus oli mielestäni hienon taiteellinen, sillä yhdellä alle 2 sekunnin pätkällä kerrottiin niin paljon asioita.
Olen tyytyväinen ja voisin katsoa uudellee, vaikken pidäkään ranskasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti