Tunnisteet

torstai 4. lokakuuta 2012

blues brothers

Elokuva kertoo kahdesta ''nuoresta'' miehestä, joista toinen vapautui juuri vankilasta. Miehet olivat luvanneet mennä, Jaken vapauduttua vankilasta, tapaamaan heidän vanhan orpokodin opettajaa sisar marya. Orpokodilla oli ongelmia pysyä pystyssä, sillä suuret herrat yrittivät ajaa sitä alas, ainoa keino oli kerätä 5000 dollaria. Sisar Mary oli kuitenkin hyvin pettynyt poikiin ja heitti heidät ulos. Orpo kodin talon mies innosti pojat käymään afrikkalaisessa kirkossa, jossa pojat tunsivat jumalaisen rockin rytinän ja keksivät saada orpokodin ylläpitämiseksi rahaa ''puhtain'' keinoin. Pojat perustaisivat vanhan blues bändin ja heittäisivät maailman mahtavimman keikan, saadakseen 5000 dollaria. Aluksi oli kuitenkin saatava bändi kasaan, joten miehet lähtivät etsimään entisiä keikka kavereitaan. Ongelmat vain kasaantuivat, sillä poliisit ja jaken ex-kihlattu vainosivat kaksikkoa. 
Lopussa miehet saivat kuin saivatkin keikkansa, mutta sen jälkeen alkoi armoton takaa ajo. 
Faktaa elokuvasta:
-Blues mobiilia oli kaiken kaikkiaan 13 kpl
-Elokuvassa oli yli 40 stuntti miestä
-Elokuvassa tuhoutui ennätys määrä poliisi autoja


Bluesmobile 
Vankila ei ollut lavastettu, se oli oikea vankila, jossa oli edelleen sisällä vankeja.


Tähän kohtaukseen lavastajia tarvittiin eniten. Heidän tehtävänään oli peittää oikean ostarin lattian sekä vaihtaa uudet ikkunat, takaa ajo kohtausta varten, ensimmäisillä kerroilla ostarin sisällä ei ollut ketään, mutta muilla kerroilla sielä oli ihmisiä, jotta saatiin aitoutta kuvaan. Kohtaus oli hieno ja siisti koska harvoin elokuvassa ajetaan ostarin sisällä niin että aiheutetaan mahdollisimman paljon tuhoa.


Tämä on yksi niistä kohtauksista, joissa poliisi autoja hajoili miten sattui. Hauska ''sattuma'' että kaikki poliisi autot räjähti aina samaan kasaan, ja siksi tuli hieman sellainen fiilis, että se oli koko elokuvan ydin, koittaa saada mahdollisimman paljon tuhoa ja naurua aikaan.
......
Loppujen lopuksi elokuvaan ei kauheasti tarvittu lavastajia, mutta muuten elokuva oli todella hyvä ja tapahtuma rikas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti