Tunnisteet

tiistai 2. lokakuuta 2012

Hyvät, pahat ja rumat

Mini kertomus leffan ideasta:
Elokuva keskittyy aikaan, jolloin ei säästytty ruudin käryltä eikä hiekka pölyltä.
Hyvät, pahat ja rumat kertoo pää osin kolmesta miehestä Tucosta (ruma), Enkelisilmästä (paha) sekä Miehestä vailla nimeä (''blondi''(hyvä)), jotka ''kilpailevat'' keskenään siitä, kuka löytää raha säkit autiomaassa sijaitsevasta hautausmaasta. Draamalta ja komedialta ei säästytä, sillä jokainen ryhmän jäsen tietää jotakin kyseisestä raha kätköstä.
Elokuvassa oli hienot lavastukset mutta suuri osa asioista pisti pahasti silmään!
.......

Mieleisin kohtaukseni oli loppu kohtaus, jossa kolmikko taisteli keskenään, jonka yllättävä käänne olikin rikas voitto! Kohtauksessa oli hieno hautausmaa, joka näytti aivan siltä kuin ristejä ja hautakiviä olisi vain laitettu sinne tänne ja aivan kuin ne olisi tehty pahvissa. Mutta ''taistelurinki'' oli kuitenkin hieno ja dramaattinen, johon ilmeisestikin lavastaja ja ohjaaja oli pyrkinytkin.


Kaupunkia kuvattiin monessa eri kohtauksissa, ja kaupunki vaihtui lähes koko ajan. Mutta oudointa tässäkin muutoksessa oli se, että jokainen kaupunki näytti samalta. Eli toisin sanoen samaa ''kaupunkia'' oltiin käytetty monissa kuvauksissa. 
Oudointa oli myös sodan jälki kaupungissa, mielestäni kaupunki näytti siltä, kuin seinistä oltaisiin vain tökätty tikku ulos, tai että pommi kolahtaa taloon ja kaikki talon perustukset hajoaa ja talo jauhautuuu kasaksi. Joissakin kohtaa talossa oli selvä reikä, josta oli lähtenyt vain yksi lauta irti. Omituista kyllä, mutta loppujen lopuksi se näytti uskottavalta ja varmasti mennyt yhdysvalloissa läpi sellaisenaan. 


Eräässä kohtauksessa pommi posahti suoraan seinään ja seinän sementti muuttui jauhoksi, kummallista myös kuinka kokonaisia tiiliä lenteli seinästä ehjinä. 
.....
Kohtauksessa jossa silta räjäytettiin, oli aito. Alun perin silta piti räjäyttää vain kerran mutta, vahingossa silta räjäyettiin ennen aikojaa, joten espanjan armeija joutui kokoamaan uuden sillan. Sen kuitenkin näki, sillä puu oli tuoretta, jonka näki juuri leikatuista oksista, ne olivat elävän oranssit ja pihkaiset.
........
Melko alussa oli kohtaus, jossa kuvattiin erään talon sisällä. Seinät oli jonkin sortin kiveä, mutta talo oli tunnelimainen, ja sen muotoinen, ettei sinnä olisi kuulunut tulla valoa, jotenkin kummassa talo oli joka tapauksessa hirmuisen kirkas ja valoisa sisältä.

Siinä tämän rämäpää leffan lavaste arvostelut tältä päivältä! Kiitos kun jaksoit lukea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti