Tunnisteet

torstai 4. lokakuuta 2012

Moulin Rouge

Moulin Rouge elokuvassa oli jälleen erilainen tyyli. Kuva kulki niin nopeasti, joten meinasi tulla paha olo katsoessa, ja päätä alkoi särkeä. 
.............
Moulin Rouge kertoi ranskalaisesta punaisesta majakasta, joka sijoittui 1899 luvulle, jossa oli joka ilta ilotyttöjä, sekä miehiä katselemassa niitä. Mutta tämä tarina ei kerro vain iloittelusta, vaan onnettomasta rakkaudesta. Christian tahtoo kirjailijaksi, joten hän muutta aivan lähelle punaista majakkaa. Hänen kirjoitellessaan runoja, katosta tippuu mies, hän lähtee tutkimaan yläkertaan paikkoja ja tutustuu sielä ''amatööri'' teatterilaisiin. He sopivat yhteistyön näytelmästä ja sen käsikirjoituksesta, jonka vuoksi he menevät juhlimaan saavutuksiaan punaiseen majakkaan. 
Sielä Christian tapaa kauniin ilotytön Satinen, joka sekoittää Christianin herttuaan. Satine pyytää tätä hänen asuntoonsa norsuun kyläilemään. Sielä ollessaan Satinelle ilmenee ettei Christian olekaan hänen luulevansa herttua. Mutta ennen kuin Chirstian ehtii pois norsusta, tuleekin oikea herttua paikalle. Christian huomattiin joten hänen ja punaisen majakan johtajan oli keksittävä selitys asialle, ja päättivät tehdä teatteri esityksen. 
Satinella ei ollut aluksi mitään tunteita Christiania kohtaan, sillä johtaja oli jo luvannut Satinen herttualle, saadakseen enemmän rahaa majakalle. Christian ei voi pitää tunteitaan salassa, joten Satine huomaa olevansa rakastunut Chrisiin. Heidän on piiloteltava suhdettaan, jottei herttua saa tietää siitä. 
Satinesta tulee kuoleman sairas ja hänen elin aikansa on enään päivissä. Lopulta ensi illassa Satine kuolee Chrisin syliin ja elokuva päättyy.
...............
Faktaa:
-Elokuva voitti parhaan puvustuksen ja lavastuksen
-Oli mukana oscarehdokkaana
-VAROITUS! Saattaa aiheuttaa kyynel puuskia.
...........

Lavasteet lavalla olivat hienot ja todella tarkat joiden tekemiseen on varmasti mennyt vaivaa ja aikaa, kaikki oli niin yksityiskohtaista sekä paljon toistuvia kuvia. Siksi ihailin paljon lavastettuja kohtauksia.


Kaupunki oli pienoismalli, jonka huomasi esim, siinä että taloissa oli selviä maali läikkiä, mutta todella hienosti toteutettu!


Yksi lempi kohtauksista oli, kun pariskunta tanssi pilvissä, outoa kuinka paikasta tehtiin niin lapsellinen ja epäaito. Esim, hattu oli eiffeltornin pään kokoinen ja ihmiset olivat rakennuksiin verrattuna jättiläisiä, mutta se oli kyllä tyylikkään näköistä ja saivat sellaisen hupsun olon aikaan, mikä on mielestäni hyvä asia!

Satinen koti, elefantti, oli upea! paljon yksityikohtia ja näperrystä, sisällä saattoi olla hieman viileä, mutta viihtyisä. Elokuvan tunnari väri taisi olla kulta, sillä sitä löytyi lähes joka puolelta. 
Elefantin päällä oleva ''katto'' heilahti kun Chris nojasi siihen, joten ilmeisesti koko elefantti oli aika huteraa tekoa. Mutta kiva ajatuksena.
...............
Pidin elokuvasta, lavastuksen sekä juonen vuoksi, voisin katsoa ehdottomasti uudelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti